För att kunna hyra en lägenhet eller lokal måste du göra en intresseanmälan. Där berättar du lite om dig själv och vad du söker. När du sen hittar en lägenhet som du är intresserad av på Boplats Sverige eller att vi erbjuder en lägenhet, kan du enkelt skicka in de dokument som vi efterfrågar.

  1. Gå in på boplatssverige.se och klicka på Registrera dig/Logga in, mitt på startsidan. Här kan du välja om du vill logga in med Mobilt BankID eller Freja eID.

(Man kan registrera sitt Freja eID på Willys i Söderköping eller andra ATG ombud i landet.)

  1. När du har registrerat dig ska du fylla i vilken ort som du vill bo i, lägenhetsstorlek etc. All information finns på sidan. När du är klar har du din Bostadsprofil registrerad.
  2. Dela sedan din Bostadsprofil med oss, Ramunderstaden (se punkt 7 i instruktionen på boplatssverige.se)
  3. Det är du som är ansvarig för din bostadsansökan och administrerar själv din profil. Du kan enkelt ändra sökningen eller utöka den, tex. annat bostadsområde eller storlek på lägenhet, du kan också anmäla ditt intresse hos fler fastighetsägare, det gör du genom att skicka din Bostadsprofil till en hyresvärd som finns registrerad på Boplats Sverige.
  4. Från det datumet du registrerar din profil står du i bostadskö, du måste logga in minst var sjätte månad för att behålla din plats i kön.

Publicering av lediga lägenheter på två sätt!

Vi har två sätt att förmedla lägenheter på. Det ena sättet är via längst kö-tid och det andra som vi kallar ”Bostad direkt” där det är först till kvarn som gäller.

  • Längst kötid: Här tar vi hänsyn till de som står i kö och därmed har längst kötid. Lägenheterna publiceras i ca fem dagar. Efter anmälningstidens slut kommer de fem personer som har längst kötid att erbjudas visning av lägenhet. Det är kötiden som styr vilken plats man får på den specifika lägenheten. Det innebär alltså att den som har längst kötid är först och aktuell för lägenheten, förutsatt att personen uppfyller de riktlinjer vi har för vår uthyrning. De allra flesta av våra lediga lägenheter hyrs ut efter just kötid.
  • Bostad Direkt: Gäller lägenheter med snabb inflyttning. Publicerat inflyttningsdatum gäller och är inte förhandlingsbart. På ”bostad direkt” går vi inte efter kötid utan här är det först till kvarn som gäller. Den som gör intresseanmälan först är också först på lägenheten. Om personen som är först är godkänd enligt våra grundkrav kontaktar vi personen och erbjuder visning. Lägenheter som publiceras med märkning ”Bostad direkt” publiceras alltid vardagar kl. 10.00 och finns öppna för intresseanmälan under den dagen då lägenheten släpps.

Har du ingen tillgång till dator, behöver du hjälp med att registrera dig, eller har andra frågor, boka gärna en tid hos oss på telefon 0121-196 00 eller skicka ett mejl till info@ramunderstaden.se så hjälper vi till. För att vi ska kunna hjälpa Er behöver Ni ha en mailadress och Mobilt BankID eller Freja eID.

Array