För att kunna hyra en lägenhet eller lokal måste du göra en intresseanmälan. Där berättar du lite om dig själv och vad du söker. När du sen hittar en lägenhet som du är intresserad av på Boplats Sverige eller att vi erbjuder en lägenhet, kan du enkelt skicka in de dokument som vi efterfrågar.

  1. Gå in på boplatssverige.se och klicka på Registrera dig/Logga in, mitt på startsidan. Här kan du välja om du vill logga in med Mobilt BankID eller Freja eID.

(Man kan registrera sitt Freja eID på Willys i Söderköping eller andra ATG ombud i landet.)

  1. När du har registrerat dig ska du fylla i vilken ort som du vill bo i, lägenhetsstorlek etc. All information finns på sidan. När du är klar har du din Bostadsprofil registrerad.
  2. Dela sedan din Bostadsprofil med oss, Ramunderstaden (se punkt 7 i instruktionen på boplatssverige.se)
  3. Det är du som är ansvarig för din bostadsansökan och administrerar själv din profil. Du kan enkelt ändra sökningen eller utöka den, tex. annat bostadsområde eller storlek på lägenhet, du kan också anmäla ditt intresse hos fler fastighetsägare, det gör du genom att skicka din Bostadsprofil till en hyresvärd som finns registrerad på Boplats Sverige.
  4. Från det datumet du registrerar din profil står du i bostadskö, du måste logga in minst var sjätte månad för att behålla din plats i kön.

Har du ingen tillgång till dator, behöver du hjälp med att registrera dig, eller har andra frågor boka gärna en tid hos oss i Bo-Butiken på telefon 0121-196 00, eller skicka ett mejl på info@ramunderstaden.se , så hjälper vi till.