På Vikingavallen växer två av Söderköpings högsta hus fram. Det är fortfarande mycket kvar att bygga och projektet följer tidplanen med beräknad inflyttning februari 2019. För att de som är intresserade skulle få en uppfattning om hur lägenheterna kommer att se ut, bjöd Ramunderstaden och Erlandssons Bygg in till öppet hus med tjuvtitt på lägenheterna den 5 maj. Besökarna blev också inbjudna att åka bygghiss upp till sjätte våningen och titta på den fina utsikten.

Det var många som ville få en förhandsvisning i det fina vädret. Vid entrén på Margaretagatan fanns personal på plats och delade ut säkerhetsutrustning i form av hjälmar och västar till besökarna. Något alla måste ha på en byggarbetsplats. Medan de väntade på att få komma in bjöds de på förfriskningar och information om husprojektet. När det var dags att bli insläppta fick de gå in på bottenplanet på Margaretagatan 26 där vi visade en trerumslägenhet. 

– Alla kan inte vara inne samtidigt av säkerhetsskäl, förklarade Kjell Ottosson, projektchef på Ramunderstaden, innan han släppte in den första gruppen.

I varje rum fanns det stora inspirationsbilder på väggarna för att besökarna skulle få en uppfattning om hur en färdigställd lägenhet kan komma att se ut. Här stod också Erika Johansson, Patrik Forsberg och Caroline Ring från Ramunderstaden och svarade på frågor samt visade runt i lägenheten. I datorer visade de ”Bostadsväljaren” som finns här på Ramunderstadens webbplats, där alla lägenheter presenteras.

Gerd och Sven Hertzman var bland de första som fick komma in. De står i kö för en lägenhet och visste precis vilken av treorna de ville ha, men den var tyvärr redan uthyrd. Förhoppningsvis kan de hitta en annan lägenhet som passar.

–  Ja, vi är klara med villan och allt underhåll, det ska bli skönt att slippa, menar Gerd och Sven Hertzman.

Daniel och Wilhelm Karneryd är intresserade av en femma för att komma närmare både Söderköping och buss till Norrköping. Wilhelm går ut nian i år och tränar basket i Norrköping. Dessutom går syskonen i skolan i Söderköping.

 

– Det blir mycket skjutsande, så det känns som att det är dags att lämna villan nu, säger Daniel.

Lars Ström som är arbetschef på Erlandssons Bygg var imponerad av att besökarna var så pålästa om husen. Projektet ligger bra till i tid, till och med före ett par dagar.

– Nästa vecka kommer betongstomarbetet vara klart för båda husens sex våningar. Yttertaken monteras om några veckor och sedan kommer fönstren, berättar han.

Under sommaren blir det inte samma arbetstakt, men området är ständigt bevakat och larmat.

– Det var kul att få visa lägenheterna i ett tidigt skede, konstaterar Caroline Ring, VD. Vi vill ju ge en försmak av hur en lägenhet kan se ut. Det är viktigt att förklara att det är olika planlösningar i de båda husen och att alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin, diskmaskin och mikro. Lägenheter med tre rum och kök eller mer har dessutom två toaletter.

Tio personer i taget fick åka upp med bygghissen ända upp till våning sex. Där väntade en fantastisk utsikt över Söderköping.

Tina Cecilia Hansson blev intervjuad av Folkbladet som var på plats. Hon är intresserad av en tvåa, eller en etta som egentligen är en och en halv etta, där sovrummet är ett rum utan fönster, varför den inte får kallas tvåa.

De första kontrakten är redan skrivna och uthyrningsansvarig Karin Knutsson ser fortsatt fram emot att få hyra ut lägenheterna som kommer att ha många bekvämligheter och bra miljöklassade material.

Här kan du läsa mer information om husen och lägenheterna.