Pressmeddelande 2018-03-08

Nu växer de nya bostadshusen fram på Vikingavallen

Nu börjar husen ta form i den andra etappen bostäder på Vikingavallen i centrala Söderköping. Ramunderstaden bygger här två hus med 56 lägenheter från ett till fem rum och kök med varierande planlösningar. De två husen som blir sex våningar höga rymmer 28 lägenheter vardera och är placerade mellan de tidigare husen. Lägenheterna passar såväl en yngre målgrupp som barnfamiljen, paret eller den som vill lämna villan för en ny lägenhet. Inflyttning är beräknad till våren 2019.

Läs mer här!

Medvetna materialval
Husen kommer att byggas med ett hållbart fokus och medvetna materialval i enlighet med Sunda Hus miljökoncept, där endast väl beprövade och miljögodkända produkter och material får användas.

– Det känns bra att kunna erbjuda ett bredare utbud av lägenheter än tidigare, när behovet är så stort. I den här etappen kompletterar vi tvåor, treor och fyror med både ettor och femmor, säger Kjell Ottosson projektchef om projektet. På så sätt når vi en större och även yngre målgrupp som annars kanske hade valt att flytta till Norrköping eller Linköping, på grund av jobb eller studier. Nu har de möjlighet att bo kvar i Söderköping eller välja Söderköping som ett lugnt och trivsamt alternativ.

Samtliga lägenheter blir rymliga och får egen diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare samt balkong eller uteplats. Den som vill kan anmäla sitt intresse i Bo-butiken (0121- 196 00) eller på ramunderstaden.se där det också kommer att finnas fortlöpande information om projektet. Det går även att följa projektet på Ramunderstadens Facebooksida.

Kontakt:
För mer information, kontakta Kjell Ottosson, projektchef på Ramunderstaden, 0121-196 11 eller kjell.ottosson@ramunderstaden.se.

Ramunderstadens uppdrag är att förverkliga Söderköpings kommuns bostadsutveckling genom att äga och tillhandahålla goda bostäder – i huvudsak hyresrätter. Bolaget förvaltar också ca 78 500 kvadratmeter i kommunägda verksamhetslokaler och ansvarar för lokalvården av ungefär 43 000 kvadratmeter kommunala lokaler. Ramunderstaden äger 858 lägenheter, har 57 anställda och omsatte 120 miljoner kronor 2017.

SparaSpara