Den 24 oktober var det 8 st ur lokalvårdsgruppen som besökte den årliga städmässan i Älvsjö. Den brukar vara välbesökt och ger många företag möjlighet att visa upp både nyheter och förbättrade produkter.

Under förmiddagen var vi på en föreläsning som betonade vikten av att vårda sina händer, speciellt viktigt för alla som arbetar med kemikalier och vatten. Resten av dagen ägnade vi till att uppdatera oss kring städ och miljö, testa städmaskiner och diskutera för- och nackdelar med vissa produkter.

Att vara ansvarig för ett förskolekök kräver kunskaper i hygien- och egenkontroll, därför var 5 st av Ramunderstadens lokalvårdare på utbildning den 29/11. Vi tar inte bara hand om städningen av fastigheter utan sköter också mottagningsköken på de flesta av kommunens förskolor. Det innebär att vi förbereder inför måltid, tar emot matvagnen, lägger upp maten för servering och sköter disken. Vi beställer hem råvaror till mellanmål, gör salladsbufféer, kontrollerar temperaturer i kyl/frys och ser till att det är rent och snyggt i köken. Efter utbildning kommer det vartannat år bli uppdateringar på de kunskaper vi fått.

Array