Uthyrningsprocess

Publicering av lediga lägenheter på två sätt!

Alla våra lediga lägenheter publiceras på www.boplatssverige.se.

Vi har två sätt att förmedla lägenheter på. Det ena sättet är via längst kö-tid och det andra som vi kallar ”Bostad direkt” där det är först till kvarn som gäller.

  • Längst kötid: Här tar vi hänsyn till de som står i kö och därmed har längst kötid. Lägenheterna publiceras i ca fem dagar. Efter anmälningstidens slut kommer de fem personer som har längst kötid att erbjudas visning av lägenhet. Det är kötiden som styr vilken plats man får på den specifika lägenheten. Det innebär alltså att den som har längst kötid är först och aktuell för lägenheten, förutsatt att personen uppfyller de riktlinjer vi har för vår uthyrning. De allra flesta av våra lediga lägenheter hyrs ut efter just kötid.
  • Bostad Direkt: Gäller lägenheter med snabb inflyttning. Publicerat inflyttningsdatum gäller och är inte förhandlingsbart. På ”bostad direkt” går vi inte efter kötid utan här är det först till kvarn som gäller. Den som gör intresseanmälan först är också först på lägenheten. Om personen som är först är godkänd enligt våra grundkrav kontaktar vi personen och erbjuder visning. Lägenheter som publiceras med märkning ”Bostad direkt” publiceras alltid vardagar kl. 10.00 och finns öppna för intresseanmälan under den dagen då lägenheten släpps.