Stefan Hansson började arbeta hos Ramunderstaden den 1a december 2017. Han är född och uppväxt i Åre, där han har bott halva livet. Han har tidigare jobbat i Stockholm i tio år, på Coor i sex år och tre år på kommunala fastighetsbolaget i Solna som distriktschef. Han har också arbetat inom militären och spenderar stor del av fritiden på golfbanan. Nu bor han i Norrköping och är förvaltningschef hos oss!

Berätta om dig!
Jag har bland annat bott utomlands och jobbat i militären. Har varit i Kosovo, Bosnien och Libanon. Jag var ute i 7,5 år totalt. Jag har också tävlat i störtlopp aktivt men gjorde illa mig och slutade då. Sedan hamnade jag inom det militära, förklarar Stefan. Man ville väl komma ut och se litegrann i världen, känna spänning.

Hänger de två ihop?
Ja, lite. Kickarna hänger ihop. Sedan blir det som ett vanligt arbete. Jag var ute tio vändor. I början åker man ut för att få kickar men sedan blir det som ett vanligt arbete.

I Bosnien var det fullt krig när vi var nere 1993, 94, 95 och 96. Jag var skyttesoldat, pansarskytte. Åkte runt, patrullerade, skyddade och bevakade. Efter Bosnien hamnade vi i Kosovo 99 – 00 när kriget bröt ut där.

Varför sluta?
Jag kom till en punkt i livet då jag hade ett bra jobb på Skanska och Coor och tänkte att “Nu räcker det“.

Sedan ringde de och frågade om jag ville åka iväg igen, men nej då räckte det. Tio vändor.  

Oftast är det samma gäng som åker. Det är bra att man har bra killar i gruppen och kan lita på dem. Det är därför samma killar åker gång efter gång. Man lever väldigt tajt 24 timmar om dygnet, ler Stefan. Då måste man ha en grupp som funkar. Man bor i tält, och man lever väldigt primitivt. Det är ganska bra för man brukar ofta ta bort killarna som inte funkar i gruppen redan i Sverige. Man vill inte få problem där nere. Man känner killarna sedan tidigare. Man litar på dem vid snabba beslut och alla tar sitt ansvar.

Blir det många snabba beslut?
När man är där nere… Allt händer så snabbt! Det gäller att behålla lugnet och ändå fatta snabba beslut. Killarna jag jobbade med är mycket bra killar. Oftast är de som klarar sig bäst där nere också de som är lugna och trygga som personer.

Vad har du tagit med dig?
Det gäller att lyssna på människor och att våga fatta snabba beslut. Ibland blir det rätt, ibland fel. Men framförallt gäller det att få en grupp att funka tillsammans eftersom man lever väldigt nära varandra under ganska svåra förhållanden. Det är samma sak på jobbet. Det är ett lagspel som skall göras tillsammans och då måste alla ta och känna sitt ansvar för arbetsuppgiften. Man har en arbetsuppgift och då ska man göra det tillsammans. Det funkar inte om man gör det helt själv.

Varför Ramunderstaden och Söderköping?
Jag flyttade upp från Västkusten under hösten 2017 till Linköping, men sedan I februari är jag bosatt I Norrköping.

Jag har jobbat med service i tjugo år. Det är vad Ramunderstaden handlar om. Det är inte bara äga och förvalta. Vi levererar service till kunderna och hyresgästerna. Det är många som inte förstår det, men det är faktiskt våra hyresgäster som betalar vår lön. Allt handlar om service. Det är det som är utmaningen.

Vad är din uppgift hos Ramunderstaden?
Jag har det övergripande ansvaret för hela fastighetsförvaltningen, förklarar Stefan. Det innebär att vi förvaltar och sköter om våra egna och kommunens fastigheter i ett förvaltningsuppdrag som funnits ganska länge med kommunen. Man kan helt enkelt säga att det handlar om tillsyn, skötsel och enklare felavhjälpande underhåll i kommunens fastigheter. Vi hjälper kommunen även med behovsanpassning ute i kommunala verksamheterna via uppdrag. Är det större uppdrag eller projekt så går det över till projektavdelningen, Kjell och hans projektledare.

Till sist frågar jag Stefan om bilden av Ramunderstaden så här långt.
Det är ett litet företag med många olika arbetsuppgifter som skall utföras. Detta innebär naturligtvis att det finns stora utmaningar för oss inom företaget då alla måste ta ett större ansvar. Vi har inga stora stödfunktioner som finns på de större bolagen, och det är ju helt naturligt.  

Vi har en mix av nya och gamla medarbetare då det skett en del nyrekryteringar under hösten 2017 och i början av 2018, vilket innebär en bra blandning av erfarenhet och kompetens.