Jonatan är ett bekant ansikte här i Söderköping efter att ha växt upp i trakten och från att ha arbetat här på uppdrag från en firma utifrån. Sedan den 13 augusti är han Ramunderstadens nya rörmokare.

 

Berätta om dig själv
Jag är 30 år och bor här i Söderköping med min familj som består av sambo och två barn som nu är 3 och 6 år. Jag är uppväxt här i Söderköping och spelar golf på fritiden, något man försöker få tid med utöver jobbet och att vara familjefar.

Vad tar du med dig från tidigare jobb?
Jag har redan jobbat två år som rörmokare åt Ramunderstaden, men på uppdrag från Torpheimer i Norrköping som jag jobbade på då. Har också varit i Linköping, som rörmokare där med. Från dessa tidigare jobb tar jag med mig all erfarenhet från service och entreprenad.

Saker har ju en tendens att gå sönder så det finns alltid nåt att göra. Det mesta är akuta underhåll i rör, något som läcker eller något som behövs bytas för att det är gammalt eller dåligt. Sen är det mer planerade underhåll. En skillnad att jobba här på Ramunderstaden är det mer än att bara att bara producera i åtta timmar. Här är det bland annat mer möten samt mer tid för att reflektera och att göra kundanalyser.

Vad fick dig att välja Ramunderstaden och Söderköping?
Från min tidigare anställning där jag jobbade här i Söderköping åt Ramunderstaden visste jag vad det var för typ av uppdrag. Men det var närheten som var det främsta anledningen. Det underlättar mycket att vara i området för att stödja barnen hemma.

Vad är det bästa med arbetet?
Det bästa är friheten. Det är fritt att planera sin dag och hur man rör sig. Även att ha helhetsansvaret från beställning till när det är dags för avslut och fakturering.