I vintras gjorde vi iordning ett av soprummen i Husby Backe med färgade lock på tunnorna och en vägledande skylt för vad de olika färgerna betyder. Allt för att det skulle bli enklare att sortera. Ganska snart såg det dessvärre ut så här!

En stor anledning till att det blev fullt så snabbt är att tidningar och kartonger har slängts i samma kärl samt att kartongerna inte plattats till utan tagit upp mycket volym.

Vi har fått beställa extra hämtningar på grund av detta. Våra fastighetsvärdar har själva fått stå och sortera soporna vilket tagit tid i anspråk som de kunnat använda till viktigare och mer värdehöjande åtgärder för er hyresgäster. Vår samarbetspartner har också aviserat att de vägrar att tömma i fortsättningen om det ser ut så här när de kommer.

Så här såg det ut innan. Skylten på väggen anger var man ska slänga vad. 

Så vad är lösningen? Alla behöver hjälpa till.

Så nu ber vi er som slänger sopor här att solidariskt bidra till att alla hyresgäster får en fortsatt god soprumsmiljö och att de som kommer för att hämta och köra bort soporna får en dräglig arbetsmiljö! Vi på Ramunderstaden kommer att se till att ha en bättre fördelning av tunnorna, så att tunnor som snabbt blir fyllda kan bli fler och sådana som man sällan tömmer i kan blir färre. Men får vi ökade kostnader för sophanteringen, blir det ju tyvärr ni hyresgäster som får betala i slutänden.

Grovsopor får inte slängas här!

Vi ber er också respektera att sådant som inte står med på skylten, dvs grovsopor, ska köras till Hjälmborgs återvinningscentral. Vi har ingen hämtning av grovsopor.

Här hittade vi en snowracer och en barnstol! De skulle ha körts till Hjälmborgs återvinningscentral.