Björkhagaskolan med sina två byggnader har det senaste året genomgått en rejäl renovering. I Hagahuset har fritidshemmet förnyats och särskolan har fått vissa anpassningar gjorda. Den största förändringen har skett i Björkbacken. Det är nu en helrenoverad skolbyggnad som möter eleverna med nya lokaler, nytt trapphus och en hiss.

– Vi ser verkligen fram mot ett spännande läsår, säger Claes-Göran Emilsson, rektor på Björkhaga. Inför hösten har vi ny verksamhetsidé, ny organisation och nu även riktigt fräscha lokaler. Det var det smidigaste bygget jag har varit med om och samarbetet med Ramunderstaden fungerade riktigt bra.

På Björkhaga går ungefär 360 elever tillsammans med ett femtiotal lärare. Skolan har verksamheter för förskoleklass, fritidshem, årskurserna 1–6 och även särskola årskurs 1–6. Det som syns tydligast är den nya gaveln på Björkbacken. Med sina gröna, vita och svarta fält står den stilistiska björken ut från resten av byggnaden.

– Det är många fler än vi som tycker om renoveringarna, säger Claes-Göran. För några dagar gick en äldre herre förbi och kommenterade hur fint det var, och att det var skönt att de kommunala pengarna används på ett bra sätt.

Eleverna börjar det nya läsåret 19 augusti och den officiella invigningen av Björkbacken äger rum 5 september, kl 10.

Array