Söderköpings kommun satsar i en expansiv del av kommunen, och bygger för första gången på 20 år en ny förskola. Uppdraget att bygga skolan gick till Ramunderstaden som genomförde det i nära samarbete med NCC, Söderköpings kommun och skolpersonal.

Här finns ljusa, luftiga lokaler som ligger precis intill skogen. På förskolan finns inga avdelningar utan barnen kan röra sig fritt i hela huset. Utomhus kan barnen givetvis både leka i sandlådor och cykla omkring. Något annorlunda är däremot att en stor del av gården är naturtomt.

Under fyra månader pågår ett försök med elektronisk incheckning. Där kan barnen själva – med hjälp av en pekskärm och elektronisk nyckel – markera när de kommer och går. Tanken är att det ska underlätta personalplaneringen. Systemet kan lika väl användas vid eventuella bränder för att se vilka personer som befinner sig i byggnaden.

Invigningen ägde rum 12 september och invigningstalet hölls av kommunstyrelsens ordförande, Magnus Berge.

Kommunstyrelsens ordförande, Magnus Berge, och arkitekt Staffan Jansson tillsammans med Ulrika Sedin.

 

Incheckning i det nya närvarosystemet

Foto: Göran Billeson