Vill du ha ett varierat och inspirerande arbete i ett kommunalt fastighetsbolag som växer, utvecklar och förvaltar bostäder samt lokaler för människor i livets alla skeden?

Tjänsten
Som fastighetsförvaltare verkar du i en varierad och föränderlig vardag som kräver att du är mångsidig, strukturerad, självständig och utåtriktad. Du får arbeta i en liten, effektiv organisation där du ansvarar för ett antal fastigheter med bostäder och olika typer av kommunal verksamhet. Det innebär att du kommer att ha ett stort kontaktnät i branschen och inom Söderköpings kommun. Du ingår i företagets fastighetsorganisation samt kommunens och Ramunderstadens gemensamma lokalgrupp samt rapporterar direkt till Fastighetschefen.

Arbetsuppgifter

 • Ekonomiskt ansvar – budget, prognos, uppföljning och fakturahantering.
 • Upprätta underhållsplan och ha kontroll över dina fastigheters status.
 • Arbetsledar- och arbetsmiljöansvar.
 • Upphandling och uppföljning av entreprenörstjänster enligt LOU.
 • Beställning av konsult- och entreprenörtjänster samt inköp av material enligt ramavtal.
 • Ansvar för myndighetskrav.
 • Kontaktperson för kommunens verksamheter och deras beställarrepresentanter.
 • Kontakt och information till hyresgäster, entreprenörer och myndigheter.

Kvalifikationer

 • Teknisk gymnasie- eller högskoleutbildning inom fastighetsförvaltning eller
  relevant yrkeserfarenhet med påbyggnadsutbildning inom fastighetsförvaltning eller motsvarande.
 • Några års erfarenhet i fastighetsbranschen med liknande arbetsuppgifter.
 • Kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Önskvärda kvalifikationer

 • Gärna erfarenhet av teknisk kunskap för bedömning av åtgärder.
 • Gärna erfarenhet av upphandling av tjänster enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling).
 • Gärna erfarenhet av hyresjuridik.
 • God vana att hantera Microsoft Office och andra fastighetsrelaterade IT-system. Vi använder Vitec.

Personlighet
För att lyckas i rollen ser vi att du har förmågan att arbeta självständigt med både långsiktiga projekt och snabba ärenden kring dina fastigheter. Du ska kunna lyfta blicken och se helheten samtidigt som din roll kräver god operativ förmåga. Du är samarbets- och serviceinriktad, flexibel och förstår vikten av god kommunikation med din omgivning. Du är engagerad och affärsmässig, kreativ och resultatorienterad utifrån ett ekonomiskt och hållbarhetsperspektiv. Vi värdesätter att du är strukturerad, lojal och har en ansvarskänsla till personal, företag och kunder samt stöder företagets värderingar.

Vad erbjuder Ramunderstaden AB?
Ramunderstaden har utöver förvaltning av egna fastigheter ett förvaltningsuppdrag till Söderköpings kommun där Ramunderstaden förvaltar kommunens fastigheter. Både vårt eget och det kommunala beståndet växer och vi står inför en stor expansion de närmaste åren. Vi sätter likhetstecken mellan affärsmässighet och samhällsengagemang och ser oss som ett verktyg för att utveckla Söderköping till en ännu mer attraktiv ort att leva, bo och arbeta i.

Välkommen att ansöka
Om du tycker att du är rätt person för tjänsten som fastighetsförvaltare, maila din ansökan med CV till peter.ardenfors@unikresurs.se. Märk ansökan: ”Fastighetsförvaltare” i ämnesraden. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 1 oktober 2017. Har du frågor kring tjänsten, kontakta Peter Ardenfors på Unik Resurs, 0727-443495 eller peter.ardenfors@unikresurs.se.

Ramunderstaden AB är ett helägt kommunalt fastighetsbolag i Söderköping. Vi bygger och utvecklar framtidens bostäder och vill medverka till att Söderköping blir en ännu mer attraktiv ort att leva, bo och arbeta i. Bolaget förvaltar och utvecklar dessutom 77 000 kvadratmeter i kommunägda verksamhetslokaler och ansvarar för lokalvården av ungefär 44 000 kvadratmeter kommunala lokaler. Vår egen projektorganisation ansvarar för alla om- till- och nybyggnationsarbeten inom det kommunala beståndet samt i egna fastigheter. Ramunderstaden äger 858 lägenheter, har ett 50-tal medarbetare och omsatte 117 miljoner kronor 2016. 2016 blev vi nominerade till Aktiv Bo’s utmärkelse Kundkristallen för ”Högsta serviceindex” och ”Största lyft serviceindex”.