Vill du jobba i ett fastighetsföretag som bygger och utvecklar framtidens Söderköping?

Ramunderstaden står inför en spännande framtid med nyproduktion av bostäder och kommunala projektuppdrag. Därför behöver vi förstärka organisationen med en projektledare inom bygg. Vi tror att du arbetar som projektledare i dag, eller inom produktionen på bygg- eller installationssidan, och vill ta nästa steg i karriären. Du har kanske 2-3 års arbetslivserfarenhet eller längre.

Tjänsten
Du kommer att arbeta med att leda och samordna om- och nybyggnationer av företagets bostadsprojekt, de kommunala fastigheter som vi förvaltar samt den kommande nyproduktionen som kommunen planerar.

Arbetsuppgifter

 • Projektledning – utredning, förhandling, upphandling, entreprenadupphandling, beräkning av projekt och kontakt med underentreprenörer. Samordning av helheten för samtliga intressenter och driva byggprojekt från utredning till slutbesiktning.
 • Byggmöten – driva och delta i olika typer av möten.Ekonomi – ta fram investeringskalkyler, entreprenadupphandlingar, uppföljning och kontroll, hålla tidplan och ekonomiska kalkyler, sätta in ev åtgärder vid behov.
 • Teknisk expertis – Vara expert i byggfrågor och ha förmåga att välja rätt tekniska lösningar.
 • Dokumentation – sammanställa teknisk dokumentation inför slutbesiktning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

 • har en teknisk gymnasie- eller högskoleutbildning inom bygg eller motsvarande.
 • har minst 2-3 års erfarenhet inom bygg och installationsbranschen.
 • har projektledarerfarenhet med inslag av ekonomi.
 • kan byggbranschens regelverk och har kunskap i entreprenadjuridik AB och ABT.
 • har kännedom om LOU (Lagen om offentlig upphandling).
 • har god kännedom om byggprocessen från planarbete till förvaltning.
 • uttrycker dig väl på svenska i såväl tal som skrift.
 • har god vana att hantera Microsoft Office eller motsvarande är meriterande.
 • har B-körkort.

Personlighet
För att lyckas i rollen ser vi att du är nyfiken, affärsinriktad, kvalitetsinriktad, engagerad, kreativ, förtroendeingivande, lyhörd, flexibel och ödmjuk. Vi värdesätter att du är strukturerad, lojal och har ansvarskänsla till personal, företag och kunder samt stöder företagets värderingar.

Vad erbjuder Ramunderstaden AB
Ramunderstaden har utöver förvaltning av egna fastigheter ett förvaltningsuppdrag till Söderköpings kommun där Ramunderstaden förvaltar kommunens fastigheter. Både vårt eget och det kommunala beståndet växer och vi står inför en stor expansion de närmaste åren. Vi sätter likhetstecken mellan affärsmässighet och samhällsengagemang och ser oss som ett verktyg för att utveckla Söderköping till en ännu mer attraktiv ort att leva, bo och arbeta i.

Välkommen att ansöka
Skicka din ansökan med CV till peter.ardenfors@unikresurs.se. Märk din ansökan: ”Byggprojektledare” i ämnesraden. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 1 oktober. Har du frågor, kontakta Peter Ardenfors på Unik Resurs, 0727-443495 eller peter.ardenfors@unikresurs.se.

Ramunderstaden AB är ett helägt kommunalt fastighetsbolag i Söderköping. Vi bygger och utvecklar framtidens bostäder och vill medverka till att Söderköping blir en ännu mer attraktiv ort att leva, bo och arbeta i. Bolaget förvaltar och utvecklar dessutom 77 000 kvadratmeter i kommunägda verksamhetslokaler och ansvarar för lokalvården av ungefär 44 000 kvadratmeter kommunala lokaler. Vår egen projektorganisation ansvarar för alla om- till- och nybyggnationsarbeten inom det kommunala beståndet samt i egna fastigheter. Ramunderstaden äger 858 lägenheter, har ett 50-tal medarbetare och omsatte 117 miljoner kronor 2016. 2016 blev vi nominerade till Aktiv Bo’s utmärkelse Kundkristallen för ”Högsta serviceindex” och ”Största lyft serviceindex”.